14:00

IBK Lockerud Mariestad

Referat: Lindome IBK - IBK Lockerud Mariestad

För en himla massa år sedan brukade jag roa mig med att skriva matchreferat för F97 det snyggaste laget i hela Lindome. Nu har jag fått äran att försöka mig på att skriva om Lindomes damlag som huserar i allsvenskan. Detta är ju på en helt annan nivå men om detta kommer i print så hoppas jag att det kan roa någon därute.

Självklart började jag med att komma två minuter in i matchen så det var full rulle när jag äntrade läktaren. Det jag omedelbart noterade i mitt uppstressade tillstånd var att det var två lag med högt tempo och riktig krigarinstinkt ute på banan. Lindome i sina grymt snygga nya matchställ stod upp bra mot ett skickligt Mariestad som i mitt tycke hade det mesta av spelet i början av matchen.
När så Lindome fick en utvisning mot sig i den sjätte minuten dröjde inte länge innan Linnea Wall fick kapitulera. 06.39 i första perioden pricksköt Jennifer Wirén in ledningsmålet för Mariestad passningen fick hon av Cecilia Habib Westh.
Efter detta böljade spelet fram och tillbaka fram till den elfte minuten då Jenny Abrahamsson fick på ett skott med klassisk pingisbackspin som tråcklade sig in bakom Mariestads duktiga målvakt.
Efter en jämn första period stod det således 1-1 på tavlan i Almåshallen.

Den andra perioden började lika tempostarkt som den första och när Lindome återigen drabbades av en utvisning dröjde det återigen inte länge innan Mariestad visade upp sitt vassa powerplay. Denna gång var det Ellen Nyman som fick en briljant crosspassning av Cecilia Habib Westh och bombade in bollen bakom Lindomes målvakt.
Lagen byter nu chanser med varandra och det känns som att Lindome kommer mer och mer in i matchen.
I minut sjutton lägger så Kajsa Högemark en macka till Jonna Karlsson som snurrar i slottet och krutar in 2-2 högt bakom en skymd Mariestadsmålvakt. Efter detta väger spelet över en aning till Lindomes favör.
I periodens sista minut kontrar Mariestad och Tea Wennlund passar Saga Wictorin Jonsson sprintar upp på vänsterkanten och skjuter distinkt in bollen till en 2-3 ledning inför den sista perioden.
2-3 Ledning för Mariestad inför den sista perioden.

I den tredje perioden kommer Lindome ut i underläge men ser starka ut något som också skall betala sig redan i den femte minuten efter en stunds bra press från Lindome slår Kajsa Högemark en passning till Michaela Holmström som drar in bollen lågt till vänster om målvakten 3-3 och dryga kvarten kvar av matchen.
Matchen är otroligt jämn och spännande i mina ögon och det känns som att detta kan sluta hur som helst. I den åttonde minuten uppstår ett mindre kaos efter sargen i Mariestads zon. Spelare faller, bollen wobblar omkring och kommer till slut till Linnéa Gustavsson som slår en strålande passning in i banan till Louise Hedkvist som drar på en rökare i krysset bakom en chanslös målvakt. 4-3 till Lindome som nu är i ledning för första gången i matchen. Jublet i Almåshallen var vid detta laget öronbedövande.
Efter detta tar Mariestad timeout för att kämpa sig till en kvittering. Mariestad spelar bra men det gör Lindome med så resten av matchen är relativt jämn. Spelarna visar ingen nervositet däremot är jag förmodligen nervösast av de nervösa fansen på läktaren. Mariestad spelar sig fram till ett par bra chanser men Linnea har stängt butiken och med ett par högkvalitativa räddningar från matchens lirare i Lindomekassen rider tjejerna ut stormen och bärgar helgens andra trepoängare.

0-1 Jennifer Wirén (Cecilia Habib Westh)
1-1 Jenny Abrahamson
1-2 Ellen Nyman (Cecilia Habib Westh)
2-2 Jonna Karlsson (Kajsa Högemark)
2-3 Saga Wictorin (Tea Wennlund)
3-3 Michaela Holmström (Kajsa Högemark)
4-3 Louise Hedkvist (Linnea Gustavsson)